.
.
I Love Maker...
I love maker adalah website yang membolehkan kita membuat design kita sendiri seperti I LOVE NY yang selalu kita dapat lihat di mana-mana.Cara buatnya begitu mudah hanya perlu memilih logo dan taipkan saja text yang hendak dipaparkan dimana size logo dan text boleh di'adjust'.Selain itu text dan logo boleh di'adjust dimana-mana kedudukan yang kita suka.Setelah puas hati dan klik make it untuk mendapatkan code untuk diletakkan didalam blog.dibawah adalah contoh yang onkel reef buat.
create by:-

Jom BREAKFAST...


Hai dah breakfast lom?Sudi ke BREAKFAST dengan den?..SIAPA NAK JOIN….?den takut korang jer takut atau hilang selera(18 SG!)

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

jom breakfast

jgnlah takut jom rr...HaHaHaHa....


create by:-

Motor Elektrik...


Minyak dunia dijangka akan habis satu hari nanti,oleh itu syarikat besar sibuk mencari alternatif sebagai sumber kuasa menggantikan minyak.Jika dulu teknologi siolar banyak dibangunkan namun ternyata solar tidak berapa efektif.

NGV kini banyak digunakan dan memberikan lebih penjimatan namun kurang kuasa pecutannya.Syarikat Honda telah mengeluarkan kereta Honda Civic Hybrid yang berteknologikan elektrik.Dengarnya jika memandu di bawah 40km tiada penggunaan petrol digunakan.Jimat la kan tapi harga keretanya yang tak jimat.

Syarikat siemen pula telah mengeluarkan produk Motor chooper elektrik yang dikatakan mesra alam.Cun tak?

Klik utk melihat koleksi gambar lain.create by:-

Seni Kopi...


Cerita pasal kopi terbayangkan kopitiam.Pelbagai jenis kopitiam sekarang ada.Yang popular Oldtown antara yang berpengaruh.Kedai kopitiam antara yang asal dan popular ialah Kluang Station.Sekarang macam-macam kopitiam ada.

Ada yang was-was dengan status halalnya.Kalau was-was senang jer jangan masuk.Orang Melayu pun sekarang dah ramai berniaga kopitiam.

Macam-macam kopi ada,kopi chi,kopi o,kopi kaw dan macam-macam lagi.Kalau digabungkan jangan terperanjat ia boleh membina satu seni.Tak percaya tengok ni.create by:-