.
.

~:~ Baik Punya Aircond ~:~


Alhamdulillah petang tadi hujan renyai-renyai terasalah sejuk sikit.Walau pun dikatakan fenomena biasa tetapi musim panas sekarang ni agak mengecutkan juga.Parit,sungai dan empangan banyak yang dah kering ditambahkan lagi dengan pencemaran baja ammonia menyebabkan terpaksa catu air.

Musim panas ni,paling best duduk dalam aircondkalau aircond kereta rosak berpeluhlah dalam kereta.Mungkin sebab tulah mamat ni dah sesak sangat…

Huhu janji ada aircond beb..



create by:-

~:~ Cara Baru Menjimatkan Pampers ~:~


Pampers sebenarnya hanya satu jenama produk lampin pakai buang tetapi oleh kerana ia adalah pioneer, pampers seperti diterima pakai oleh rakyat Malaysia sebagai lampin pakai buang mewakili jenama-jenama yang lain.

Sebab tu tak pelik jika ayat begini selalu kita dengar;

“baby kau pakai pampers jenama apa?” hohoho.

Lampin pakai buang ni sesuatu keperluan masa kini jika kita mempunyai baby. Sangat jarang kita melihat orang kita menjemur lampin di ampaian seperti zaman dulu. Saya tidak berapa ingat harga lampin pakai buang ni kerana anak yang kecil saya pun dah berumur 4 tahun tetapi harganya boleh dikatakan membebankan juga kepada yang berpendapatan rendah.

Cara untuk menjimatkan lampin pakai buang.

pampers untuk bayi @ isuhangat

Ngeh3X....


create by:-
~:~ Smoke Signal ~:~


Smoke Signal adalah website utk kita menghantar mesej kepada rakan2 kita mengunakan peta dan asap.Cara amat mudah hanya perlu pilih lokasi peta yang ingin diberikan mesej kemudian klik next dan bubuh mesej kemudian anda buleh pilih utk meng'emel' mesej kepada rakan-rakan korang atau kasi direct link atau bubuh link di blog korang.


Buat smoke signal korang - Smoke Signal(klik sini)
Ade smoke signal utk korang - dari onkel_reef!(klik sini)



create by:-

~:~ TinyTags ~:~




TinyTag adalah website dimana kita leh buat tag kita macam kat atas tu.Cara amat senang hanya perlu masukkan text dan pilih colour dan juga size tag yang dikehendaki akhir skali klik make taq.

Buat taq korang - Tiny tangs(klik sini)



create by:-
~:~ Phone Accessories ~:~


phone accessories yg bakal berada dipasaran,pasaran malaysia xpasti ada ke x..cun kan??













sesapa yg berminat bleh lah email kt saya utk bt tempahan,sapa cepat dia dpt(while stock last)muahahahahaha.....jgn mare...



create by:-
Maid Yang Sexy Giler...


PERINGATAN...!!!
Berhati-hati jika ingin mengambil pembantu rumah orang asing....

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


maid yang sexy @ isu hangat

pehh..sexy giler siotttt....muahahahaha




create by:-

It's Very Amazing..About Ur Eye...


Bolehkah anda membaca ayat ini????



mustahil utk anda membacanya kan?jadi ikuti arahan dibawah ini....

:

:

:

:

:

rapatkan mata anda sebanyak 90% dan mulalah membacanya..


so macam mana..dapatkan?sabo yer...huhuhu





create by:-


Cuba Fikirkan...


bagaimana nak selamatkan buah betik agar tidak gugur dari pokok?










cuba fikirkan.....















fikir lg....... ......... .













lagi.........













ayuh fikir lg................














ermmm..........

















lmbt sgt korang ni........













macam ni laa.........









How to save papayas falling from the tree...? @ today's joke

muahahahahaha...jgn marah....



create by:-

Convert My Tube...


ConvertMyTube adalah web untuk Convert video Youtube kepada format (windows).mpg,(Mac).mov,(ipod/psp/iphone).mp4,(mobile).3gp,mp3,.wav,wmv dan flv.Gunanya amat mudah hanya perlu letakkan url video yang dimahukan kemudian pilih format yang diperlukan kemudian klik Convert and Download.Selesai suma file diconvert akan kuar menu untuk meyuruh korang download file yang telah diconvert.

Convert Video Dari Youtube - ConvertMyTube(klik sini)



create by:-

I Love Maker...




I love maker adalah website yang membolehkan kita membuat design kita sendiri seperti I LOVE NY yang selalu kita dapat lihat di mana-mana.Cara buatnya begitu mudah hanya perlu memilih logo dan taipkan saja text yang hendak dipaparkan dimana size logo dan text boleh di'adjust'.Selain itu text dan logo boleh di'adjust dimana-mana kedudukan yang kita suka.Setelah puas hati dan klik make it untuk mendapatkan code untuk diletakkan didalam blog.dibawah adalah contoh yang onkel reef buat.




create by:-

Jom BREAKFAST...


Hai dah breakfast lom?Sudi ke BREAKFAST dengan den?..SIAPA NAK JOIN….?den takut korang jer takut atau hilang selera(18 SG!)

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

jom breakfast

jgnlah takut jom rr...HaHaHaHa....


create by:-

Motor Elektrik...


Minyak dunia dijangka akan habis satu hari nanti,oleh itu syarikat besar sibuk mencari alternatif sebagai sumber kuasa menggantikan minyak.Jika dulu teknologi siolar banyak dibangunkan namun ternyata solar tidak berapa efektif.

NGV kini banyak digunakan dan memberikan lebih penjimatan namun kurang kuasa pecutannya.Syarikat Honda telah mengeluarkan kereta Honda Civic Hybrid yang berteknologikan elektrik.Dengarnya jika memandu di bawah 40km tiada penggunaan petrol digunakan.Jimat la kan tapi harga keretanya yang tak jimat.

Syarikat siemen pula telah mengeluarkan produk Motor chooper elektrik yang dikatakan mesra alam.Cun tak?

Klik utk melihat koleksi gambar lain.



create by:-

Seni Kopi...


Cerita pasal kopi terbayangkan kopitiam.Pelbagai jenis kopitiam sekarang ada.Yang popular Oldtown antara yang berpengaruh.Kedai kopitiam antara yang asal dan popular ialah Kluang Station.Sekarang macam-macam kopitiam ada.

Ada yang was-was dengan status halalnya.Kalau was-was senang jer jangan masuk.Orang Melayu pun sekarang dah ramai berniaga kopitiam.

Macam-macam kopi ada,kopi chi,kopi o,kopi kaw dan macam-macam lagi.Kalau digabungkan jangan terperanjat ia boleh membina satu seni.Tak percaya tengok ni.



create by:-
Nama Korang Dalam Jepun...




Website ni akan tukar nama korang dalam Jepun.Nama Jepun aku ialah Akinari Higashikuni.Jadi korang leh tukar nama korang dalam Jepun kalo korang nak nampak macam style la.Tapi seblom tu korang kene tukar jantina korang dulu.Enjoy...

Buat Nama Jalan Korang...







Jalan Onkel Reef ade kat Desert heheh..Mari kita membuat nama jalan kita sendiri dengan adenya street sign generator korang boleh membuat name jalan korang.Terdapat 4 pilihan utk background nama jalan korang iaitu Fall,Winter,Desert dan Mars.Selamat Mencuba.

Street Sign Generator(klik sini)




create by:-

Kasut Gen2...

Kebanyakan kaum wanita suka shopping kasut.Baju kaler hijau nak kasut hijau,beg tangan hijau.Yang kaki fesyen sangat tu,ada berani ke nak pakai kasut tumit tinggi berbentuk kereta seperti di bawah.Mirip kereta proton gen2 pulak..


Special shoes u never see @ strange picture

Lagi koleksi gambar kasut yang anda tidak pernah jumpa di STRANGE WORLD



create by:-
Wanita Idaman Lelaki...


Keibuan

Banyak lelaki yang terpikat pada wanita yang mempunyai ciri-ciri keibuan,lembut mengambil berat dan penuh kasih sayang.Wajah keibuan mampu membuatkan lelaki berasa tenteram ketika sedang stress,cemas dan gelisah.Ia turut memudahkan mereka untuk bermanja.


Prihatin dan menghargai

Wanita yang menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki.Berbeza dengan wanita yang suka diperlakukan dengan lembut,lelaki suka dihargai,dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan.Penghargaan daripada wanita membuat lelaki berasa bangga.


Menjaga penampilan

Wanita yang pandai menjaga penampilan dan kelihatan sentiasa cantik, bersih, kemas dan menarik menjadi pilihan lelaki. Penampilan menunjukkan wanita mampu menghargai dirinya.


Bijak berbicara

Wanita yang bijak berkomunikasi mendapat perhatian lelaki terutama apabila diajak berbual. Wanita seperti itu bukan sahaja manjadi pendengar yang baik tetapi juga mampu memberi input dan bijak mengambil kesempatan untuk meluahkan pendapat apabila diajak berbual. Mereka juga boleh menjadikan lelaki cair apabila boleh berjenaka dan mengusik.

Solehah

Lelaki juga suka kepada wanita yang solehah dan mampu membawa diri dalam apa juga keadaan serta menjaga tata tertib di khalayak ramai.




create by:-

Koleksi Anting-anting Kreatif...


Aksesori untuk wanita yang addict dengan komputer;



Koleksi gambar anting-anting kelakar di blog STRANGE WORLD



create by:-

Wireman From Bangla...BAIK PUNYERRRR


Dari e-mail isuhangat..

Kawang aku upah buat wiring kipas di rumah baru dia…wire man yang dihantar adalah specialist dari Bangladesh.Nah tengok sendiri.




kipas baik punya

klu anda nak tak upah wireman ni...?huhuhu



create by:-

Lukisan Semulajadi...



Gambar di atas bukanlah sebuah lukisan yang dilukis oleh pelukis abstrak tetapi ia adalah pergerakan awan yang dirakamkan di Amerika Syarikat.

Cantik giler dan sungguh agungkan ciptaan Allah.

Lihat info dan lain-lain gambar awan yang menarik di blog


STRANGE WORLD(klik disini)




create by:-

Minum Disebat Tapi Zina...?


ROMPIN:Rutin seorang pencuci pinggan yang setiap malam menginap di bilik teman wanitanya di kuarters kakitangan sebuah resort di Pulau Tioman,di sini,berakhir dengan detik memalukan apabila hanya berseluar dalam ketika dicekup penguat kuasa agama selepas disyaki berkhalwat,awal pagi semalam.

Lelaki berusia 23 tahun itu ditemui menggeletar dalam selimut di atas katil pasangannya berusia 21 tahun dalam serbuan kira-kira jam 3.55 pagi.

Ketua Pegawai Penguatkuasa Agama negeri,Ahmad Raffli Ab Malek,berkata serbuan dilakukan di kuarters itu hasil aduan awam mengenai kegiatan tidak bermoral segelintir penghuni bujang yang kerap membawa masuk teman masing-masing untuk memadu kasih.

Menurutnya,pintu bilik dibuka seorang wanita yang mendakwa hanya tinggal berdua dengan rakan serumah,namun hasil pemeriksaan,seorang lelaki ditemui di atas katilnya yang ditutup dengan kelambu.

“Ketika diminta bangun untuk diperiksa,lelaki terbabit memberitahu dia hanya memakai seluar dalam,”�katanya ketika ditemui,semalam.

Ahmad Raffli berkata,kedua-duanya gagal membuktikan hubungan sebagai suami isteri ketika diperiksa lalu dibawa ke Balai Polis Pulau Tioman untuk diambil keterangan.

Suspek wanita itu mendakwa dia membawa teman lelakinya yang juga kakitangan resort sama masuk kerana pasangannya tidak sihat sebelum mereka tidur bersama.

“Bagaimanapun,berdasarkan maklumat yang kami terima,suspek wanita membawa teman lelakinya masuk untuk tidur bersama setiap malam,”�katanya.

Beliau berkata,pasangan itu kemudian dibebaskan dengan ikat jamin dan akan didakwa di Mahkamah Syariah Rompin pada 30 November ini mengikut Seksyen 145,Enakmen Pentadbiran Agama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang 1982 (Pindaan 1987).

“Jika bersalah,mereka boleh didenda RM1,000 atau penjara enam bulan atau kedua-duanya sekali,”�katanya

Sumber: hmetro



create by:-


Gambar Beg Tangan Yang Lain Dari Yang Lain...





Klik Strangest Handbag untuk melihat koleksi gambar Handbag pelik yang lain




create by:-